NEKIMA SE IMA, NEKIMA SE MOŽE

admin USS 04/03/2014 0

Beograd, 04.03.2014.
Istorija srpskog sindikalizma i njegovo evidentno propadanje uzrokovano je pre svega neodgovornim ljudima koji sa pozicije rukovođenja sindikatom posegnu za onim što im ne pripada i što se u sudskoj praksi i krivičnim gonjenjima naziva prekoračenje ovlašćenja i zloupotreba finansijskih sredstava.

iss-logo-uss-nas

Nažalost, Industrijski sindikat Srbije u svom kratkom postojanju ima sada već dve afere vezane za zloupotrebu položaja i prekoračenje ovlašćenja a u narodu se to zove krađa.

U prvoj godini postojanja ISS, Nadzorni odbor Industrijskog sindikata Srbije (ISS) je utvrdio takvu zloupotrebu od strane Aleksandra Todića, bivšeg sekretara ISS. Danas u petoj godini postojanja ISS, imamo slučaj gde na osnovu dela finansijske dokumentacije Ujedinjenih sindikata Srbije, sindikata koga je stvorio i finansirao Industrijski sindikat Srbije možemo reći da je slične stvar uradio i Azir Hadžifejzović. Kakva je sprega između porodične karte za plivanje, visokih računa za mobilne telefone, autoservisa Komnenović, jelen piva i bond cigareta, knjiga za hematologiju, likovnu kulturu i zbirke rešenih zadataka iz matematike, higijene sa zdravstvom, lap topova od kojih pola niko nije video, Crno belog butika, rakovičkog restorana-„Kamiondžije“ i jića i pića u STR „Marija“. Jedini zajednički imenitelj gore navedenih troškova je Azir Hadžifejzović, potpisnik svih tih računa, čovek koji je 4 godine imao pečat Ujedinjenih sindikata Srbije i pravo potpisa. To mu je dato na poverenje od Industrijskog sindikata Srbije ali to poverenje je trajno prokockao i to ga je koštalo isključenja iz članstva ISS. Sada su drugi krivi za nastanak tih računa nenamensko trošenje sindikalnih para. Uvod u isključenje Azira Hadžifejzovića bio je zahtev prvo predsednika Industrijskog sindikata Srbije a onda Predsedništva ISS da se Industrijskom sindikatu Srbije podnese Finansijski izveštaj o stanju finansija u Ujedinjenim sindikatima Srbije. On je to odbio, ukrao pečat USS i nastavio sa virtuelnim sindikalizmom. Ovo je samo vrh ledenog brega, jer 90% dokumentacije USS nije dostupno Industrijskom sindikatu Srbije ali će i to uskoro biti omogućeno. Virtuelnost postojanja USS je rezultiralo realnom i merljivom zlupotrebom koja ima ime i prezime. Uskoro će biti i odgovornosti.

Napiši komentar »