ODRŽANA TREĆA REDOVNA SEDNICA REPUBLIČKOG ODBORA ZDRAVSTVA

admin USS 09/12/2013 0

Na dnevnom redu republičkog odbora zdravstva našla su se sva aktuelna pitanja vezana pre svega za dobro funkcionisanje Republičkog Odbora zdravstva u narednom periodu, kao i problemi uzrokovani ekonomskim merama Vlade čije sprovođenje neminovno proizvodi dalje viškove zaposlenih, pad standarda građana Srbije i nimalo optimističnu prognozu kada ćemo kao društvo osetiti neki boljitak.

Treća redovna sednica Republičkog Odbora Zdravstva

U takvom ambijentu resorno ministarstvo Vlade Srbije gura novi Zakon o radu čiji predlog znatno umanjuje do sada dostignuti nivo radnih prava.

treca-redovna-sednica-republickog-odbora-zdravstva-slika-1

Opšti stav Republičkog Odbora zdravstva je da ne smemo biti obeshrabreni ovakvim stanjem. Naprotiv moramo i dalje jačati sopstvenu organizaciju, biti solidarni sa ostalim sindikatima koji su nepomirljivi sa ovakvim ambijentom i funkcionisanjem društva u svim segmentima, a naročito u radu ministarstva zdravlja, gde imamo određenih problema u komunikaciji. Naime, imamo više primera da nam ministarstvo zdravlja na postavljena pisana pitanja daje u najmanju ruku neprimerene odgovore koji nam komplikuju aktivnosti oko primene novih potpisanih kolektivnih ugovora kod poslodavca. Smatramo da su ovo sistemski i suštinski problemi koji u velikoj meri otežavaju funkcionisanje zdravstvenih institucija, pa je Republički Odbor zdravstva doneo odluku da se pisanim putem obrati resornom ministarstvu i zatraži prijem kod ministarke zdravlja kako bi u direktnom razgovoru došli do rešenja ovih problema.

Na kraju je zaključeno da samo sprovođenjem našeg programa i plana rada je garancija uspešnosti naših aktivnosti koji garantuju da ćemo ostvariti zacrtani cilj i uspešno rešavati probleme na dobrobit naših članova i svih zaposlenih.

treca-redovna-sednica-republickog-odbora-zdravstva-slika-2