Zajednički korak sindikata i poslodavca

admin USS 15/03/2017 0

Beograd, 15.03.2017.

USS “Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Železnica Srbije” je posle četiri godine uspešnog rada i postojanja održao Izbornu skupštinu.

Skupština je održana u prostorijama Zavoda u Beogradu uz prisustvo delegate, direktora Zavoda Vlade Batnožića, predsednice USS Ane Kojić, predsednika Industrijskog sindikata Srbije Dragana Matića a skupštinskim radom je rukovodio sekretar USS Nebojša Savić.

uss-zavod-za-zdravstvenu-zastitu-radnika-zeleznica-srbije-1

Nakon Izveštaja o četvorogodišnjem radu koji je podneo predsednik ZZZŽS Vladica Radisavljević, delegati su diskutovalii o radu sindikata a preovladavalo je veliko poštovanje rezultata rada koje je sindikat ostvario.

uss-zavod-za-zdravstvenu-zastitu-radnika-zeleznica-srbije-2
U ustanovi koja postoji 130 godina i koja zapošljava 750 radnika, USS ZZZRŽS je zahvaljujući radu pridobio poverenje više od 60% zaposlenih Zavoda. Sve je to urađeno u jednom teškom period za Zavod, uz stalnu saradnju i intenzivni socijalni dijalog sa direktorom ZZZRŽS.

uss-zavod-za-zdravstvenu-zastitu-radnika-zeleznica-srbije-3
“Da bi se postigao dobar poslovni rezultat, da radnici sa osmehom dolaze I odlaze sa posla, neophodno je da sindikat i poslodavac zajedno koračaju”. istakao je direktor Batnožić u obraćanju članovima Skupštine.

Predsednica USS Ana Kojić je naznačila da se USS ponose svime što je USS ZZZRŽS u proteklom period uradio a nada se da će sindikat tako i nastaviti.

uss-zavod-za-zdravstvenu-zastitu-radnika-zeleznica-srbije-4
Delegati Skupštine su izneli zajednički stav da tim koji pobeđuje ne treba menjati a što je potvrđeno irezultatima izbora predsednika, potpredsednika i sekretara. Jednoglasno za predsednika je izabran Vladica Radisavljević a na osnovu njegovog predloga potvrđeni su izbori Nataše Bunčić za potpredsednicu i Bojane Luković za sekretara sindikata.

uss-zavod-za-zdravstvenu-zastitu-radnika-zeleznica-srbije-5
Da bi se sve ovo razumelo, potrebno je videti sadržinu Izveštaja o radu sindikata, videti i čuti članove Skupštine i reči hvale za rad Vladice o kome je govorila lekarka sa 30 godina iskustva i na kraju izrekla “Jednostavno, Vladica je dobar čovek”. Zato je njihov i naš Vladica i sindikat koji on vodi, na ponos svih nas koji smo deo USS.

uss-zavod-za-zdravstvenu-zastitu-radnika-zeleznica-srbije-6